СРПСКИ СОКО ХЕРЦЕГ-НОВИ

ВИЈЕСТИ

ИСТОРИЈА

ИЗДАВАЧКА ДЈЕЛАТНОСТ

ПЛАНИНАРСКА СЕКЦИЈА

КОНТАКТ


Монографија „Српски Соко Херцег-Нови“ прва је књига у издању Српског Сокола. Промовисана је на Сретење Господње 2008. у Резиденцији Љубибратића на Топлој. Књига говори о оснивању и раду Српског Сокола и касније Соколског друштва Херцег-Нови. Овом приликом промовисана је и књига Јевђе Јевђевића „Споменица крагујевачких Сокола“. Издавање ове књиге омогућили су:

Перо Радунчић – Магуд

Општина Херцег-Нови

ЈП Водовод и канализација

Имобилиа цц Херцег-Нови

ЈП Спортски центар

ПробокаКњига архимандрита Дионисија Миковића „Митрополит црногорски Висарион Љубиша“ штампана је први пут 1886. године. Ми смо је одштампали приликом сто година Српског Сокола Херцег-Нови и промовисали 14. фебруара 2010. у Резиденцији Љубибратића. Издавање ове књиге омогућили су:

Никша Гојковић

Ђуро Тодоровић

Општина Херцег-Нови

Васо Митров Влаовић

Жељко Рашо

Његујући традицију Соколства издата је прва књига „Српски Соко – прилози за историју соколства“. Доноси обиље фотографија и података о соколском покрету у Херцег-Новом. Књига доноси и попис српских сокола у САД из 1913. године штампан у „Љетопису Српских Сокола у Америци“ за 1914. годину.

Штампање књиге омогућила је:

Општина Херцег-Нови

Поводом 100 година од освештења цркве Св. Архангела Михаила на Белависти издата је књига о градњи цркве, о људима који су градили цркву, о 2. херцегновској парохији и о свештеницима који су служили у цркви.

Издавање ове књиге омогућили су:

Општина Херцег Нови

Братство Покрова Пресвете Богородице из Кумбора

Ђуро Тодоровић

Данило Влаовић

Рашовић и Средановић архитекти

Војновићи су једна од најзнаменитијих српских породица. Најпознатији је сигурно Марко Војновић, заповједник Црноморске флоте, али и познати поморци Митар Војновић и Јован Војновић, драмски писац Иво Војновић спадају у најзнаменитије Србе.

Издавање ове књиге помогли су:

Министарство културе и информисања Републике Србије

Никола Гојковић

Центар за одмор, рекреацију и лијечење „Игало“

Херцег Нови је Град задужбина. Ова књига то и потврђује. Становници општине херцегновске оставили су задужбине себи за душу народу на корист. Српска закладна поморска школа у Србини, Штедња Лесова, Сербско народно православно училиште на Подима, Задужбина „Александар Дуковић“ и многе друге описане су у овој књизи.

Издавање књиге помогли су:

Министарство културе и информисања Републике Србије

Никола Гојковић

Центар за одмор, рекреацију и лијечење „Игало“

Књижара Со

Веселин Петрушић

Пробока.